Om oss

Här på Östertorp, en liten gård ca 3 mil söder om Nyköping, bor jag och min man Bosse med våra hundar och 2 katter.
Våra pojkar är utflugna sedan några år.
Våren 2007 kom Eddie ( Cronys Solitaire) in i vårt liv. Vid ca 5 mån ålder kom uppfödaren Eva Eriksson förbi och tyckte han såg så fin ut och undrade om jag inte ville ställa ut honom. Okey, hade visserligen aldrig gjort det ej heller tittat på någon utställning men någon gång måste ju bli den första! Det gick bra! Eddie blev Bir valp och jag var fast! Efter detta blev inget sig likt hos oss.          Vilken tur!! Bästa Eddie! Han är idag både Dansk och Svensk Utställnings Champion!

Ett par år senare kom Lizzie (Lundecock`s Hot and Sweet) till oss. En alldeles underbar tik. Lugn och klok. Ställde ut henne som valp och junior. Hon vann Junior klassen med Ck på ras specialen i Sundsvall! Det var stort!! Hon har hittills fått 3 valpkullar, varav Annie är en tikvalp efter henne och Eddie.
Nu hade tankarna börjat snurra om att starta kennel...
Våren 2011 fick jag mitt kennelnamn godkänt. Soli- halva Eddies kennelnamn, Sweet- halva Lizzie`s. Solisweet!

Den våren följde jag med Eva Eriksson till England som sällskap för hon skulle titta på en hanhund hos Joyce Miles på kennel Milesend. Det var en mycket trevlig resa på alla sätt och vis som slutade med att vi några veckor senare hämtade hem varsin tik!  Det var Sadie (Milesend Maid of Gold) som kom hem till oss! En supertrevlig hund som jag ställt ut med Ck och hon har fått 3 valpkullar. Från senaste kullen har jag sparat Siri, efter Such Lythwood Sundealer. 
Sadie bor numera hos en annan Maud där hon lever som en prinsessa.
Under den här tiden kom också Jocke (Lundecock`s Ready Steady Go) in i vårt liv. Han behövde få komma till en mindre flock så då passade det bra hos oss. Tror nog att han trivs bra här!

Jag har nu haft några kullar, sparat en del, sålt en del till alldeles underbara valpköpare!
Min förhoppning är att fortsätta i min avel och föda upp sunda, sociala och mentalt bra hundar även i fortsättningen!
Välkomna att höra av er!